Ga naar: Informatie - Wie ben ik - Nieuws

Iets over mezelf

Mijn naam is Claartje Bos, geboren in 1960 te Leeuwarden.

Als ik naar mijn leven kijk, zijn er een paar rode draden die daar doorheen lopen. Van jongs af aan houd ik van zingen en dansen. Door mijn leven heen heb ik allerlei soorten dansen gedanst.
Aikido - een prachtige vloeiende Japanse krijgskunst - veroverde mijn hart en voerde me zelfs naar Tokio. Een knieblessure en heimwee brachten me terug naar Nederland. Heimwee naar 'Zen in beweging', zoals Aikido ook genoemd wordt, bleef...
Ik ontmoette mijn man en samen verhuisden we van het drukke westen naar de Betuwe waar ik via een fijne Dru docent snel mijn weg naar de Dru opleidingen (yoga, meditatie, mantra's) vond. En zo Zen en Zín in beweging hervond.

Een andere rode draad is het lesgeven, van creatief speldocent in een TBS-kliniek tot juf in het basisonderwijs. Ik ben nieuwsgierig naar mensen en houd van de wisselwerking met hen. En ik vind het fijn om wat ik leer, door te kunnen geven.

Deze draden hebben zich vervlochten tot het lesgeven in yoga, alhoewel ik me realiseer dat ik zelf eeuwig student zal blijven.
Sinds 2010 geef ik Dru yoga. Ik houd van de zachte, vloeiende bewegingsreeksen die doen denken aan dansen.
In 2022 heb ik de 4-jarige opleiding tot Aplomb yoga docent afgerond. Deze opleiding brengt verdieping en inzicht in de yogahoudingen (en in mijzelf).
Aplomb oefeningen fungeren als stevige basis voor de vloeiende Dru yoga. Vanaf 2013 integreer ik meditatie in de les.

Daarnaast verzorg ik sinds 2014, samen met Kristine (harmonium) en Karen (tablas), mantra avonden.

Ik vind het heel speciaal en tegelijk heel natuurlijk om yoga, meditatie en mantra’s door te mogen geven. Het is een pad dat me steeds verder voert en ik voel me er dankbaar om.